Σαπφούς 1

Θεσσαλονίκη 54627

6948584096

Τηλέφωνο επικοινωνίας

giorgosanpagonis@hotmail.com

Επικοινωνία

τηλ 6948584096

Βασικές ενέργειες μετά από ένα τροχαίο ατύχημα

Κανείς μας δεν θα ήθελε να εμπλακεί σε ένα τροχαίο ατύχημα και κυρίως να υποστεί τις (σοβαρές πολλές φορές) συνέπειες απ’ αυτό. Επειδή, ωστόσο, στατιστικά είναι πολύ πιθανό να εμπλακούμε σε κάποιο ατύχημα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, καλό είναι να γνωρίζετε τις βασικές ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, για την καλύτερη δυνατή διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

1) Σταματάμε και παραμένουμε στον τόπο του ατυχήματος. Δεν απομακρύνουμε το όχημά μας από το αρχικό σημείο σύγκρουσης, εκτός εάν δημιουργείται κίνδυνος πρόκλησης νέου ατυχήματος.

2) Λαμβάνουμε αμέσως όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής νέου ατυχήματος (όπως, ενεργοποίηση αλάρμ, τοποθέτηση προειδοποιητικής τριγωνικής πινακίδας σε ικανή απόσταση, απομάκρυνση των προσώπων από το όχημα και από το οδόστρωμα κλπ).

3) Εάν υπάρχει τραυματίας, του προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό και ιατρικά επιτρεπτό και καλούμε αμέσως ασθενοφόρο.

4) Οι εμπλεκόμενοι οδηγοί πρέπει να καλέσουν αμέσως α) την φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής τους εταιρίας και β) την Τροχαία, προκειμένου να καταγράψει και να πιστοποιήσει το συμβάν.

5) Επιδιώκουμε να φωτογραφήσουμε ή/και να βιντεοσκοπήσουμε με το κινητό μας α) τον τόπο του ατυχήματος β) τα οχήματα και γ) τυχόν ίχνη και λοιπά ευρήματα από την σύγκρουση των οχημάτων (όπως λάδια, νερά, σπασμένα γυαλιά, εξαρτήματα που έχουν αποσπασθεί, ίχνη φρεναρίσματος, γδαρσίματα στην άσφαλτο κλπ). Τραβάμε μακρινά και κοντινά πλάνα από όλα τα ανωτέρω και κυρίως των οχημάτων στην τελική θέση που ακινητοποιήθηκαν αμέσως μετά το ατύχημα, προτού τα μετακινήσουμε, έχοντας υπόψη ότι οι εν λόγω φωτογραφίες και τα βίντεο αποτελούν το πλέον αξιόπιστο και ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο, σε περίπτωση που αμφισβητούνται  οι συνθήκες του ατυχήματος και η υπαιτιότητα. 

6) Κρατάμε τα στοιχεία του άλλου οχήματος (αριθμός κυκλοφορίας, οδηγός, ιδιοκτήτης, ασφαλιστική τηλέφωνα επικοινωνίας).

7) Αναζητούμε και καταγράφουμε τα στοιχεία τυχόν αυτοπτών μαρτύρων και κρατάμε τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους. Επικαλούμαστε την μαρτυρία τους στην Τροχαία και τους προτείνουμε ως μάρτυρες.

8) Δηλώνουμε υποχρεωτικά το ατύχημα άμεσα και το αργότερο εντός 8 ημερών στην ασφαλιστική μας εταιρία, όπως ο νόμος ορίζει.

 

Rear End 825x550 1

Εάν χρειάζεστε έναν έμπειρο δικηγόρο τροχαίων ατυχημάτων ,που θα είναι δίπλα σας και θα αναλάβει την υπόθεση σας με επαγγελματισμό καλέστε μας στο
6948584096
ή στείλτε μας email στο
giorgosanpagonis@hotmail.com

Μόλις ξεπεράσουμε την πρώτη ψυχρολουσία από το ατύχημα (είτε είμαστε υπαίτιοι είτε όχι), απευθυνόμαστε άμεσα σε εξειδικευμένο Δικηγόρο της εμπιστοσύνης μας, ο οποίος θα μας ενημερώσει και θα μας κατευθύνει σε κάθε μας βήμα για όλα τα σχετικά ζητήματα. 

Ευχόμαστε να μην έρθει κανείς σε μία τέτοια δυσχερή κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να έχουμε στο μυαλό μας όλες τις παραπάνω ενέργειες για να έχουμε την μικρότερη δυνατή ζημία από την εμπλοκή μας σε ένα τροχαίο ατύχημα.

Το δικηγορικό μας γραφείο και οι άνθρωποί του, με εμπειρία 40 ετών επάνω στο τροχαίο ατύχημα, βρίσκονται δίπλα σας από την πρώτη στιγμή για να σας καθοδηγήσουν με απόλυτη αξιοπιστία, εγκυρότητα και εχεμύθεια, σε κάθε σας βήμα.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τα δικαιώματά σας ώστε να μπορέσετε να διεκδικήσετε αποζημίωση, η οποία να ανταποκρίνεται στην πραγματική ζημία που έχετε πάθει, έχοντας υπόψη ότι δικαιούστε αποζημίωση από ένα τροχαίο ατύχημα όχι μόνον για τις άμεσες και φανερές ζημίες, όσα δηλαδή αναγκαστήκατε να ξοδέψετε για την επισκευή οχήματος, επισκέψεις σε γιατρούς, διαγνωστικές εξετάσεις κλπ, αλλά και για πολλές άλλες έμμεσες ή αποθετικές ζημίες, όπως για τις υπηρεσίες που σας προσφέρουν δωρεάν τα αγαπημένα σας πρόσωπα εάν έχετε τραυματιστεί, απώλεια εισοδημάτων, χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης κλπ

Κλείνοντας, θα πρέπει όλοι να έχουμε στο νου μας ότι τα πολυτιμότερα αγαθά είναι η υγεία και η αρτιμέλεια όλων μας. Θα πρέπει να υποσχόμαστε στην οικογένειά μας ότι θα επιστρέψουμε ασφαλείς το βράδυ. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να τηρούμε σχολαστικά όλους τους βασικούς κανόνες ασφαλούς οδήγησης και κυκλοφορίας. Τα αυτονόητα και χιλιοειπωμένα δηλαδή: Δεν οδηγούμε μεθυσμένοι, δεν τρέχουμε με υπερβολική ταχύτητα, δεν κάνουμε επικίνδυνες προσπεράσεις, φοράμε κράνος ή ζώνη, δεν παίζουμε με το κινητό μας όταν οδηγούμε. Οδηγούμε συνετά και προσεκτικά. Προσέχουμε για να έχουμε!

Εάν χρειάζεστε έναν έμπειρο δικηγόρο τροχαίων ατυχημάτων ,που θα είναι δίπλα σας και θα αναλάβει την υπόθεση σας με επαγγελματισμό καλέστε μας στο 6948584096 ή στείλτε μας email στο giorgosanpagonis@hotmail.com